Tweedaagse werken met de schemapopjes te Antwerpen

Inhoud

Tweedaagse workshop op 19 en 26 oktober 2020
van 9.30u tot 16.30u

De methodiek van de schemapopjes is gebaseerd op concepten uit:

- de schemagerichte therapie van Jeffrey Young (schema-modi)
- de contextuele theorie van Nagy

Programma

Net als de ‘duplopoppetjes’ van Marleen Diekman gaat het bij de schemapopjes om een externalisatiemethodiek. Door onze binnenkant buiten onszelf te plaatsen ontstaat de nodige afstand waardoor we onszelf beter kunnen zien. Het visuele aspect vergemakkelijkt dit ‘kijken naar onszelf’. Het driedimensionele geeft de mogelijkheid om de beweeglijkheid van dit innerlijke proces te ervaren.  

Het is een methodiek die in de eerste plaats gebruikt wordt binnen de hulpverlening aan volwassenen (psychotherapie) en binnen coaching en supervisie.

Opleiders

Annie Nuyts
Annie Nuyts is psychotherapeute: contextuele therapie, oplossingsgerichte therapie en traumatherapie. Zij is erkend EMDR-therapeute. Zij werkt momenteel als contextueel therapeute in het psychiatrisch dagcentrum Arkel te Duffel en heeft daarnaast een zelfstandige praktijk. Zij heeft uitgebreide ervaring met psychiatrie als muziektherapeute, in het werken met groepen, als familietherapeute en met traumabehandeling. Voor Leren over Leven begeleidt zij workshops en is ze supervisor in de basisopleiding.

Schrijf je in voor deze opleiding

Kies het aantal deelnemers.
Persoonlijke gegevens
Geboortedatum
E.g., 13/08/2020
Deze vindt u onderaan deze pagina onder "nuttige links".