Reizen van het bekende naar het onbekende

Inhoud

Feest bij Leren Over Leven.  Een boeiende dag met interview van de pioniers van Leren Over Leven gevolgd door een feestelijke lunch, vervolgens een prachtige eigentijdse theatervoorstelling en als afsluiter een hapje en drankje.

Schrijf je in onderaan de pagina. 

Programma

09:00   onthaal en koffie

09:30     een stukje geschiedenis van Leren over Leven , door May Michielsen

10-13    Interview aan de hand van filmfragmenten over wat hen inspireert in leven en werk met Jan Hoet, Leen Hermkens, Han Sauren, Frank van Mierlo en May Michielsen. Interviewer: Jasmien Peeters

13-15    Uitgebreide feestelijke lunch om bij te praten.

15-16:30    As I Left My Fathers House…
Een theatrale uitnodiging om de verbinding met de ‘vreemde ander’ aan te gaan.
Het is een op waarheid gebaseerd toneelstuk met vluchtverhalen van eerste en tweede generatie migranten, waarbij geput wordt uit verhalen van de grote profeten uit drie religies. Ook zij moesten huis en haard verlaten door agressie, armoede of oorlog. Zij sloegen een onbekende weg in vol onzekerheid en gevaar. Verhalen uit de Bijbel, de Koran en de Tenach mengen zich met persoonlijke geschiedenissen en overwegingen van vluchtelingen. Het gevaar, de anarchie, de pijn van verlies komen aan de orde. Evenals de eenzaamheid van het niet weten wat de volgende stap is en waarheen deze gezet moet worden. Maar aan de andere zijde wacht het begin van vernieuwing en de kracht van Liefde.
De voorstelling biedt onvermijdelijk een confrontatie met ieders eigen overtuiging, plus reflectie over jezelf en over de ‘vreemde ander’. Een belangrijke uitdaging van de voorstelling is het doorbreken van isolatie en het scheppen van een nieuwe basis voor vertrouwen en dialoog. Doordat in de voorstelling teksten worden gebruikt uit Joodse, Christelijke en Islamitische tradities, is het stuk voor mensen met verschillende religieuze achtergronden erg herkenbaar en vertrouwd.
Voor meer info: newdutchconnections.nl


16:30    Een glaasje om af te sluiten en na te praten.

Opleiders

.

Schrijf je in voor deze opleiding

Kies het aantal deelnemers.
Persoonlijke gegevens
Geboortedatum
E.g., 17/10/2017
Deze vindt u onderaan deze pagina onder "nuttige links".