Contextuele kijk op je werk relaties

Inhoud

Zomercursus!
Met Thea Bombeek

Via deze workshop zal in in staat zijn om:

- inzicht te hebben in je eigen functioneren in collegiaal werken;
- te leren constructief omgaan met verschillen;
- je eigen aannames te kaderen en keuzes te maken om het al dan niet anders te doen

Opleidingsdata:

Woe 4, donderdag 5 en vrijdag 6 juli 2018

We werken met groepen van max20. deelnemers voor deze workshop.

Bekijk het introfilmpje hier

Programma

Je gezin van herkomst is je eerste context. Je doet er een blauwdruk op met betrekking tot belangrijke levensthema’s .  Je leert er om te gaan met macht en hiërarchie, je  plaats innemen, rekening houden met anderen, omgaan met spanningen en conflicten, belonen en straffen, erkenning krijgen, samen dingen doen, verschillende vormen van loyaliteit, legaten en delegaten… Die blauwdruk neem je mee naar je werkcontext en heeft een verrassende invloed op je functioneren op het werk.


Hoe zou het komen dat je steeds met een autoritaire baas/collega  geconfronteerd wordt? In welke mate maakte je een studiekeuze om aan de al dan niet uitgesproken verwachtingen van je ouders tegemoet te komen? Verbaas je je ook dat er elke keer iets schijnt tussen te komen waardoor je de lang verwachte promotie niet krijgt of het lang verwachte succes net misloopt?
Mogelijk speelt (onzichtbare) loyaliteit naar je gezin van herkomst je parten. Het contextueel gedachtegoed integreren in het werk maakt je bewust van onderliggende processen en verhoogt je effectiviteit.


We verdiepen ons in de invloed van contextuele thema’s als: zichtbare en onzichtbare loyaliteit op de werkvloer, zelfafbakening/zelfvalidatie, destructief gerechtigde aanspraak, macht, spanningen en  conflicten, de betekenis van loon (en bij uitbreiding geld), burn-out, dialoog, …
In deze cursus word je je bewust van de invloed van je eigen gezin van herkomst op je functioneren in je professioneel leven. Eens bewust van je patronen kan je ervoor kiezen op een constructievere manier om te gaan met situaties waar je steeds opnieuw in terecht komt. In tweede instantie leer je ook hoe je met deze thema’s aan de slag kan gaan met je cliënten.
Deze interactieve workshop is praktijkgericht en geeft je veel mogelijkheden om te oefenen. Tijdens de hele cursus hebben we aandacht voor de kracht van de taal en de betekenis van verbindende communicatie.

 

Doelgroep
Al wie het eigen functioneren in werkcontext beter willen begrijpen en er constructiever wil mee leren omgaan.
·        Hulpverleners, therapeuten, coachen, personeelsverantwoordelijken die binnen een begeleidende of therapeutisch context werken en die hun cliënten hierin willen begeleiden.


Voorwaarden
vertrouwd zijn met het contextuele gedachtegoed.

Opleiders

Thea bombeek,


Thea Bombeek is facilitator, contextueel en creatief therapeut. Ze is maatschappelijk werker, kunsthistorica en mater in personeelswetenschappen. Ze is Professional Certified Coach (ICF), Certified Transformational Presence Coach (Alan Seale) en cross cultural coach . Ze volgde opleidingen in cliënt-centerend therapie, familie en organisatieopstellingen, ontological coaching, spiritueel leiderschap, Theory U, werken met verhalen in therapie, Ecoute Ton Corps, PSYCH-K, TM, … Ze is bedrijfscoach en loopbaanbegeleider. Daarnaast heeft ze een zelfstandige praktijk waar ze werkt met volwassen met vragen rond relaties, zingeving, rouw, burn-out en zelfvertrouwen.

Schrijf je in voor deze opleiding

Kies het aantal deelnemers.
Persoonlijke gegevens
Geboortedatum
E.g., 24/06/2018
Deze vindt u onderaan deze pagina onder "nuttige links".