3-daagse introductiecursus contextuele hulpverlening

Inhoud

vrij  19 okt vrij 26 okt en vrij 16 nov 2018 met Jo Van Hecke

De contextuele benadering geeft kaders om te begrijpen hoe relaties in elkaar zitten en hoe ermee om te gaan. Iemand met contextuele achtergrond gaat de dialoog aan met de gehele context, zoekt de hulpbronnen in de context en is veelzijdig gericht partijdig.

Programma

Tijdens deze driedaagse introductiecursus bieden we een eerste kennismaking met het contextuele gedachtegoed. U maakt kennis met de contextuele begrippen, we brengen deze in verbinding met uw eigen relaties en er is eveneens ruimte om te oefenen vanuit voorbeelden uit je werk of uit je gezin. De introductiecursus is een aanzet om zelf te gebruiken in je professionele relaties of gewoon thuis.  We werken met filmmateriaal, casussen en oefeningen zodat je de theorie kan omzetten naar de praktijk.  

Bovendien is deze introductiecursus de ideale opstap naar de tweejarige basisopleiding contextuele hulpverlening.

Ook niet-hulpverleners zijn welkom in deze introductiecursus.
Kortom, deze driedaagse workshop is een verrijking voor iedereen die wil voelen hoe het gezin waarin je bent opgevoed, bijdraagt tot de huidige relaties.

 

 

 

 

 

Opleiders

Jo Van Hecke

Jo Van Hecke is bachelor Orthopedagogie en Contextueel Psychotherapeut en EFT therapeut.  Jo Van Hecke heeft een eigen praktijk als relatie- en gezinstherapeut in Meerbeke.  Jo werkt zijn studies af op de VUB tot klinisch Psycholoog. Jo heeft 20 jaar ervaring in het werken met gezinnen in de jeugdhulp en heeft vanuit deze functie onderzoek en ontwikkeling gedaan in het werken met sociale media in hulpverlening. Hij was projectcoördinator in verschillende projecten op Europees, federaal en gewestelijk niveau en publiceerde artikels en boeken rond dit thema.  Jo Van Hecke is coördinator bij Leren over Leven en lid van  BVRGS, BWP en ICEEFT.

 

Schrijf je in voor deze opleiding

Kies het aantal deelnemers.
Persoonlijke gegevens
Geboortedatum
E.g., 23/09/2018
Deze vindt u onderaan deze pagina onder "nuttige links".