3-daagse introductiecursus contextuele hulpverlening

Inhoud

woe 20, do 21 en vrij 22 november 2019
met An Van Herck

De contextuele benadering geeft kaders om te begrijpen hoe relaties in elkaar zitten en hoe ermee om te gaan.
Iemand met contextuele achtergrond gaat de dialoog aan met de gehele context, zoekt de hulpbronnen in de context en is veelzijdig gericht partijdig.

Programma

Tijdens deze driedaagse introductiecursus maakt u grondig kennis met het contextuele gedachtegoed. We verdiepen ons in de contextuele begrippen, en brengen deze in verbinding met eigen relaties. Er is eveneens ruimte om te oefenen vanuit voorbeelden uit het werkveld of uit het gezin. De introductiecursus is een aanzet om zelf te gebruiken in (professionele) relaties.  We werken met filmmateriaal, casussen en oefeningen zodat u de theorie kunt omzetten naar de praktijk.  

Bovendien is deze introductiecursus de ideale voorbereiding op de tweejarige basisopleiding contextuele hulpverlening.

Ook niet-hulpverleners zijn dus welkom in deze introductiecursus.

Kortom, deze driedaagse workshop is een verrijking voor iedereen die wil voelen hoe het gezin van herkomst bijdraagt tot de huidige relaties.

 

 

 

 

 

Opleiders

An Van Herck
An Van Herck is master in de Orthopedagogiek en heeft ervaring in crisishulpverlening en in het werken met gezinnen, waarin kinderen opgroeien die leven met een beperking of met een gedragsstoornis. Binnen KdG Hogeschool Antwerpen was zij docent in de opleiding Orthopedagogie/Toegepaste Jeugdcriminologie. Ze gaf les in het systeemdenken en in het contextueel gedachtengoed en in het gezinsgericht werken. Ze stond als ortho met haar studenten stil rond thema's als: hechting, jongeren met een internaliserende/ externaliserende psychiatrische problematiek, jongeren in de criminaliteit. An werkte als Bind-Krachttrainer samen met mensen in armoede vormingen uit rond: Opvoeden en opgroeien in armoede. Voor VSPW Balans nam zij binnen de opleiding Contextuele Counseling inhoudelijke modules, supervisie- en leertherapiemodules op. Zij werkt momenteel als contextueel therapeut in haar privé praktij

Schrijf je in voor deze opleiding

Kies het aantal deelnemers.
Persoonlijke gegevens
Geboortedatum
E.g., 16/11/2019
Deze vindt u onderaan deze pagina onder "nuttige links".